Normalde Ücretli Olan ChatGPT Özellikleri Tüm Kullanıcılara Sunulmaya Başlıyor: İnternet Erişimi, Dosya Yükleme ve Dahası

OpenAI, bugünkü etkinliğinde en yeni dil modeli GPT-4o’yu tanıtmıştı. Bu modelin ChatGPT’nin artık bir insan gibi davranılmasını sağlayan yeteneklerle donatıldığını görmüştük. Tabii ki şirketin yaptığı tek duyuru bu değildi. ChatGPT’nin masaüstü uygulaması ve GPT Store’un ücretsiz kullanıcılara açıldığını da görmüştük.

Şirket, ücretsiz ChatGPT kullanıcılarını sevindirecek başka haberler de verdi. Artık kullanıcılar, normalde Plus abonelerinin erişebildiği birden fazla hizmete bedavaya erişim hakkına sahip olacak.

OpenAI’ın ücretsiz ChatGPT kullanıcılarına sunmaya başlayacağı özellikler şu şekilde:

  • GPT-4 seviyesinde zekâyı deneyimleme
  • Hem modelden hem de internetten (Bing ile tarama özelliği) yanıtlar alma
  • Verileri analiz etme ve tablo oluşturma
  • Çektiğiniz fotoğraflar hakkında sohbetler gerçekleştirme
  • GPT Store’a erişim ve GPT’leri kullanma
  • Hafıza özelliği (ChatGPT, daha önce konuştuğunuz şeyleri hatırlayabiliyor)
  • Yazma ve özetleme gibi konularda yardım alabileceğiniz dosya yükleme.

Bu özellikler, yakında tüm ChatGPT kullanıcıları tarafından ücretsiz olarak erişilebilir olacak. Herhangi bir sınırlama olup olmayacağını henüz bilmiyoruz.

OpenAI’ın bugün yaptığı diğer duyurular için:

Related Posts

Akıllı telefonlar tarih oluyor: İşte yerini alacak yeni nesil cihazlar

Yıllar içinde hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen akıllı telefonlar, yerini bambaşka bir teknolojiye bırakmak üzere gibi görünüyor. Bugün, yarın olmasa da bu değişim tahmin ettiğimizden çok daha yakın olabilir…

Robotlar artık “hissedebilecek”: En gerçekçi sentetik cilt üretildi

Robotların her geçen gün insanlara daha çok benzemeye başladığı bu dönemde, şimdi de sıra “dokunma duyusuna” geldi. İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi ve University College London’dan araştırmacılar, insan derisine benzer şekilde dokunmayı, ısıyı, soğuğu ve hasarı algılayabilen yeni bir sentetik cilt geliştirdiklerini duyurdu.

Sessiz Devrim Paralimpik Yolculuk Konferansı Adana’da gerçekleşti

Adana’da “Sessiz Devrim Paralimpik Yolculuk Konferansı” vali Yavuz Selim Köşger’in katılımıyla gerçekleşti. Engellerin bedenlerde değil, zihinlerde ve gönüllerde olduğunu ifade eden Köşger, “Zihninizdeki, gönlünüzdeki engeli kaldırdığınız zaman dünyada erişemeyeceğiniz başarı yok.” dedi.

Biyolojik parçalarla dijital dünya! Bilgisayarların biyolojik sınırları

Avustralya merkezli Cortical Labs’in geliştirdiği CL1 adlı biyolojik bilgisayar, bilim dünyasında yankı uyandırdı. İnsan kök hücrelerinden türetilen nöronlarla çalışan bu sistem, geleneksel silikon tabanlı bilgisayarlardan çok daha az enerji …

iPadOS 26 hangi iPad’lere gelecek?

Apple, her yıl olduğu gibi bu yıl da iPad kullanıcılarını yakından ilgilendiren büyük bir güncellemeyle karşımızda: iPadOS 26. Yeni sürüm, performans iyileştirmeleri ve yepyeni özelliklerle iPad deneyimini bir üst seviyeye taşıyor. Ancak bu güncellemeden herkes yararlanamayacak.

Apple ilk defa bir oyun stüdyosu satın aldı

iPhone üreticisinin ilk defa oyun stüdyosunu satın alması, Game Center’ın yepyeni bir formatla geri döneceğinin işareti olabilir.