‘Boyun ağrısı ve migren geçmez’ demeyin! Uzmanı açıkladı: Çaresi var

Faydalı Egzersizler ve Fizik Tedavi Uygulamaları!

Egzersizler ve fizik tedavinin boyun ağrısı ve migren üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çeken Op. Dr. Kemal Paksoy, kasları güçlendirme, esneklik kazandırma ve genel duruşu iyileştirme konularında önemli rol oynadığını belirtti. Paksoy, “Bu tedavi yöntemleri sayesinde ağrının şiddeti ve sıklığı azaltılabilir” dedi. Boyun ağrısı ve migren üzerindeki etkilerinden bahseden Paksoy, “Özellikle kas güçlendirme odaklı fizik tedavi ve egzersizler sayesinde omurga desteklenir, ağrı azalır. Düzenli egzersiz boyun kaslarının esnekliğini artırır, hareket aralığını genişletir ve doğru postürü sağlar” açıklamasında bulundu.

Stres ve Hareketsizlikten Kaçının!

Op. Dr. Kemal Paksoy, migren ağrılarının boyun ağrısıyla ilişkili olabileceğini hatırlatarak, doğru planlanmış egzersizlerin migren ağrılarını azaltabileceğini söyledi. Stresin migreni tetikleyici bir faktör olduğunu vurgulayan Paksoy, düzenli egzersizin stresi azaltarak migren atağını önleyebileceğini belirtti. Egzersizin kan dolaşımını iyileştirdiğini ve beyne giden kan akışını artırarak migreni hafiflettiğini açıkladı.

Doğru Egzersizlerle Ağrılardan Kurtulun!

Op. Dr. Kemal Paksoy, boyun ve migren ağrılarını hafifletmek için doğru egzersizlerin önemine dikkat çekerek, başın yanlara, öne ve geriye eğilmesi gibi egzersizlerin faydalı olduğunu belirtti. Doğru teknikle yapılan egzersizlerin boyun kaslarını esnettiğini ve gerginliği azalttığını söyleyen Paksoy, herkesin durumunun farklı olduğunu ve kişiye özel egzersiz programı oluşturmanın önemli olduğunu vurguladı.

Genel Egzersizlerle Ağrıları Yönetin!

Op. Dr. Kemal Paksoy, yürüyüş, koşu, bisiklet sürme veya yüzme gibi egzersizlerin genel stres seviyesini azaltabileceğini ve kan dolaşımını iyileştirebileceğini belirtti. Yoga ve pilates egzersizlerinin de boyun ağrısını hafifletebileceğini söyleyen Paksoy, bu egzersizlerin düzenli şekilde uygulanmasının önemine değindi. Yanlış uygulamaların ek ağrılara neden olabileceğine dikkat çeken Paksoy, egzersiz programına başlamadan önce bir uzmandan destek almanın gerekliliğine işaret etti.

Related Posts

Dünya astım günü 2025: Astımda doğru inhaler kullanımı neden hayati?

Lokman Hekim Sağlık Grubu İmmünoloji Alerji ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Bozkurt, astım tedavisinde hasta-hekim işbirliğinin önemine işaret ederek, tedavi sürecinin, düzenli takip, doğru ilaç kullanımı ve çevresel tetikleyicilerden korunmayla başarılı olacağını belirtti.

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Kahve içmek, demir ve kalsiyumun bağırsaktaki emilimini engelliyor mu?

Kahve bazı kültürlerde sindirime yardımcı bir içecek olarak görülüyor. Ancak bilimsel araştırmalar yiyeceklerle birlikte içildiğinde kahvenin vücudun besleyici maddeleri sindirmesini zorlaştırdığını gösteriyor.

Takviyelere ‘kurul’

Son yıllarda peynir ekmek gibi satılan ve insanlar üzerinde giderek bağımlılık oluşturmaya başlayan takviye edici ilaç ve gıdaların piyasaya sunulmasından kişilerce nasıl kullanılacağına değin kurul onayı geliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde ya da …

Kendini Sevme Stresi Azaltıyor

Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl “Nörobilim Temelli Pozitif Psikoloji” temasıyla 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi’nin “Onur Konuğu” Oregon Eyalet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Thomas Field, “Sinirbilime Dayalı Bilişsel Davranış Terapisi Hakkında Kısa Başlangıç” konusunu ele aldı.

Aşırı aktif mesane kadınları tehdit ediyor! Ani idrar yapma isteği en tipik belirtisi

“Ani idrarım geldi, yetişemedim”, “Çok sık idrara çıkıyorum, böbreklerim iyi çalışıyor”, “Evden çıkmadan önce mutlaka tuvalete girerim” Günlük hayatımızda yaşadığımız veya çevremizden sıkça duyduğumuz bu yakınmalar, toplumda “aşırı aktif mesane” olarak bilinen mesane hiperaktivitesi hastalığının sinyali olabilir.