İstanbul Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

Sütlü tatlıları nişastadan kurtarıyor! 38 yıllık ustasından sır: 1 litreye 5 gram

Evde sütlü tatlı yaparken, özellikle de sütlacın kıvamını tutturmakta zorlanıyorsanız 38 yıllık sütlü tatlı ustasının sırrına kulak verin. Bu işlemi yaparken sıkça tercih edilen nişasta yerine tatlının tadını ve dokusunu bozmayan bir yöntem var! Üstelik bunun için malzemenin 5 gramı yetiyor! Detaylar haberimizde.

Sütlü Tatlı Tarifinde Nişastadan Kurtaran Sırrı 38 Yıllık Ustadan Öğrenin

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz sütlacı tam kıvamında yapmanın sırrını öğrenmek ister misiniz? Sütlü tatlıları sevenler için harika bir haber: Artık nişastaya gerek kalmadan sütlacın mükemmel kıvamını sağlayabilirsiniz. Üstelik bu işlem çok pratik ve kolay!

Sütlacın Mükemmel Kıvamı İçin Püf Noktası

38 yıllık sütlü tatlı ustasının ortaya attığı iddia herkesi şaşırttı! Artık sütlacı kıvamında yapmanın sırrı nişasta değil un kullanmakta yatıyor. Usta, 1 litre süt için yaklaşık 5 gram unun yeterli olacağını belirtiyor.

Nasıl Yapılır?

Eğer sütlacınızı daha koyu kıvamda tercih ediyorsanız, 1,5 tatlı kaşığı un kullanabilirsiniz. Ancak doğru ölçüyü yakalamak için her zaman 1 litre süt için 1 tatlı kaşığı unun yeterli olduğunu unutmayın. Unu süte eklerken topaklanmaması için güzelce çırpmayı unutmayın.

Eğer unun tatlıya hafif bir koku bırakabileceğini unutmayın. Mısır nişastası daha pürüzsüz bir sonuç verirken un daha doğal bir seçenek olacaktır.

Kıvamı Sabit Sütlacın Tarifi

38 yıllık ustanın tarifinde şu malzemeler bulunuyor: 1 lt süt, 1 su bardağı kırık pirinç, 1 su bardağı şeker, 2 yemek kaşığı pirinç unu. Bu malzemelerle harika bir sütlacı yapabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

1 lt süt ile başlayın ve içine pirinci ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Şeker ekleyip karıştırın. Pirinç ununu eriterek karışıma ekleyin ve kıvamı alana kadar pişirmeye devam edin. Son olarak servis ederken üzerine tarçın serperek servis yapabilirsiniz.

Nasıl Servis Edilir?

Tatlılarınızı cam kâselere paylaştırarak servis yapabilirsiniz. Servis öncesi tatlıların oda sıcaklığına gelmesini beklemelisiniz. Üzerlerine tarçın serpip afiyetle tüketebilirsiniz!