Sakarya Gaz Sahası’nda günlük üretim 9,5 milyon metreküpe ulaştı

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası’nda Rekor Üretim

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası’nda günlük 9,5 milyon metreküp üretime ulaşılarak ilk fazın tamamlandığını açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 2028’de Sakarya Gaz Sahası’nda günlük üretimin 40 milyon metreküpe çıkması hedefleniyor ve tüm hanelerin doğal gaz ihtiyaçlarının Sakarya Gaz Sahası’ndan karşılanması planlanıyor.

Bakan Bayraktar, yeni sahalarda yeni keşiflerle ilgili çalışmalara devam ettiklerini belirterek, “Sakarya Gaz Sahası’nın birinci fazı tamamlandı. Yaklaşık 9,5 milyon metreküp günlük üretimle şu anda ikinci fazın üretimine yönelik çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Bayraktar, yeni bulunan rezervleri üretime eklemeyi hedeflediklerini belirterek, çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Ayrıca Bayraktar, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, “Enerjide tarihi rekor! Sakarya Gaz Sahası’nda ilk faz tamamlandı. Günlük 9,5 milyon metreküp üretim, 4 milyonu aşkın haneye yerli ve milli enerji!” ifadelerini kullandı.

Bayraktar, “Bu zafer, azmin ve millet iradesinin eseridir. Karadeniz’in 170 kilometre açığında kilometrelerce derinlikten, ülkemizin toprağına uzanan büyük enerji hamlesini büyütmeye devam edeceğiz. Enerjide bağımsız Türkiye için kararlılıkla ilerliyoruz.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin ilk yüzer üretim platformu geçen yıl Çanakkale’ye getirilmişti. Platformun 2026’da Sakarya Gaz Sahası’nda göreve başlaması planlanıyor ve günlük ilave 10 milyon metreküp üretim yapılacağı hesaplanıyor. Böylece 2026’daki toplam üretimin 20 milyon metreküpe çıkması bekleniyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Başak Erkalan – Ekonomi

Related Posts

Genetikte yeni bir çağ başlıyor: “Sentetik İnsan Genomu” projesi başladı

İngiltere merkezli önde gelen üniversitelerden bilim insanları, “Sentetik İnsan Genomu” (Synthetic Human Genome – SynHG) adı verilen devrimsel bir çalışmaya resmen başladı. Projenin ilk adımı, insan genomunun yaklaşık yüzde 2’sini oluşturan tek bir kromozomun genetik kodunun sıfırdan yazılması olacak. Tüm DNA dizilimi öncelikle dijital ortamda tasarlanacak ve ardından laboratuvar ortamında inşa edilecek.

Türkiye Muaythai Şampiyonası sona erdi

Türkiye Muaythai Federasyonu tarafından düzenlenen Hayrullah Camadan Gençler Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Yılın en güvenli otomobilleri açıklandı: Hyundai zirvede

Her geçen gün artan otomobil sayısı ve hızla değişen otomotiv sektörü, güvenlik konusunda daha fazla seçenek sunuyor. Tüketiciler, araç alırken sadece performans ve tasarımı değil, güvenlik gibi önemli bir detayı da göz önünde bulunduruyor. Kar amacı gütmeyen ABD kuruluşu IIHS, 2025 model yılı için en güvenli otomobilleri açıkladı. Peki, 2025’te en güvenli otomobiller hangileri? İşte detaylar.

Tıp dünyasında ilk: Bir kalp nakli tamamen robotlarla gerçekleştirildi

Tamamen robotların kullanıldığı bu kalp naklinde, hastanın göğsü açılmadığı için iyileşme sürecinin büyük ölçüde hızlanması bekleniyor.

Yapay et, yapay zeka değil: Artık yapay insan üretilecek

İngiltere’de insan DNA’sı laboratuvar ortamında sıfırdan sentezlenmeye başlandı. Genetik hastalıkların tedavisi için geliştirilen bu teknoloji, yapay insan üretimi tartışmalarını gündeme taşıyor.

Akıllı telefonlar tarih oluyor: İşte yerini alacak yeni nesil cihazlar

Yıllar içinde hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen akıllı telefonlar, yerini bambaşka bir teknolojiye bırakmak üzere gibi görünüyor. Bugün, yarın olmasa da bu değişim tahmin ettiğimizden çok daha yakın olabilir…