Marmaris depremi sonrası gündeme geldi: Panikatak ölüme götürür mü?

Depremde Panik Atak Sonucu Hayatını Kaybeden Afranur Günlü’nün Ölümü Panik Atağın Ölümcül Olup Olmadığını Gündeme Getirdi

Deprem sırasında 14 yaşındaki Afranur Günlü, panik atak nedeniyle hayatını kaybetti. Bu durum, panik atağın ölüme neden olup olamayacağı sorusunu akıllara getirdi.

NTV’nin aktardığı habere göre; Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Günay Budagova, panik atakların doğrudan öldürücü olmadığını belirtti.

Dr. Günay Budagova, panik atak yaşayan bireylerin genellikle bedensel hisleri aşırı şekilde kötüye kullanma eğiliminde olduklarını vurgularken, “Panik atak sırasında yoğun korku yaşayan hastalar, çoğu zaman acil servise gitmelerine rağmen tıbbi testler genellikle herhangi bir sorun bulunamadığını gösterir” dedi.

Dr. Günay Budagova ayrıca, “Panik atak doğrudan öldürücü olmasa da, kalp çarpıntısı, nefes darlığı ve göğüs ağrısı gibi belirtiler altında yatan kalp rahatsızlıklarını tetikleyebileceği için, panik atak tanısı koymadan önce diğer tüm olasılıkların dikkatlice değerlendirilmesi gerekmektedir” açıklamasında bulundu.

Fethiye’de Panik Atak Sonucu Hayatını Kaybeden 14 Yaşındaki Çocuğun Cenaze Töreni Düzenlendi

Related Posts

İdrar şikayetiyle gitti testisinden dev tümör çıktı!

Kahramanmaraş’ta bir hasta, idrar şikâyetiyle başvurduğu hastanede yapılan muayene sonucu testisinde 20 santimetrelik tümörle karşılaştı. Tümör, yapılan ameliyat ile hastadan alındı. Uzmanlar, geç kalınan bu tür vakaların önlenmesi için erkeklerin kendilerini düzenli olarak muayene etmeleri ve utanmadan doktora başvurmaları gerektiğini söylüyor.

‘Yumurtalık rezervinde azalma genç kadınlarda da artıyor’

Yumurtalık rezervi kadının doğurganlık kapasitesini belirleyen en önemli faktörlerden biri olarak kabul ediliyor. Yaşla birlikte azalması beklenen yumurtalık rezervinin, özellikle son yıllarda 20 yaşlardaki kadınlarda da gözlendiğine işaret eden Kadın Hastalıkları Doğum, Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Zeki Salar, erken dönemde fark edilmeyen bu durumun hem doğurganlık kaybına hem de erken menopoza yol açabileceği uyarısında bulundu.

“HealthTürkiye” platformuna üye olmayan kurumlar sağlık turizminden yararlanamayacak

Uluslararası Sağlık Hizmetleri AŞ (USHAŞ) Genel Müdürü Behlül Ünver, sağlık hizmeti sunan tüm kurumlar için HealthTürkiye platformuna üyeliğin zorunlu hale getirildiğini, 26 Eylül’den itibaren platforma kayıtlı olmayan kurumların sağlık turizmi faaliyeti yürütemeyeceğini bildirdi. USHAŞ Genel Müdürü Ünver: “Platform üzerinden 12 ülkenin vatandaşları Türkiye’ye gelirken kurumları takip edebiliyor. Bu sayede ‘merdiven altı’ olarak tabir edilen faaliyetlerle mücadelede farkındalık oluşturuluyor” açıklamasında bulundu.

Evinizde yaptığınız o hata çocuklarınızı tehlikeye sokuyor!

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Hatice Karadaş, sigara dumanına maruz kalan çocuklarda bademcik ve geniz eti büyümesi riskine dikkat çekti. Pasif içicilik, çocukların sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor.

Ritim bozukluğuna bağlı gelişen kalp yetmezliği 45 dakikalık “yakma” işlemiyle düzeliyor

Ritim bozukluğuna bağlı gelişen kalp yetmezliği 45 dakikalık “yakma” işlemiyle düzeliyor

Dört yıl sonra oksijen cihazı olmadan ilk nefes

Akciğer sertleşmesi nedeniyle yaklaşık 4 yıl boyunca günün 24 saati oksijen cihazına bağlı yaşayan 41 yaşındaki Şehnaz Kanat, geçirdiği akciğer nakli operasyonuyla sağlığına kavuştu. Kanat, “Son bir ay ise ameliyat olacağım güne kadar cihaza bağlıydım. Mayıs ayında müthiş bir haber geldi. 12,5 saat süren bir ameliyat sürecinden sonra rahat nefes almaya başladım” dedi.