Dünyanın ilk Süper Hibrit Bataryası Tanıtıldı! İşte Geleceğin Hibrit Otomobillerinin İnanılmaz Menzili

Çinli teknoloji şirketi CATL, yeni Freevoy Süper Hibrit Bataryası’nı tanıttı. Düzenlenen etkinlikte, bu bataryanın 400 kilometreyi aşan tamamen elektrikli menzil sunarak elektrikli araç deneyimini hibrit araçlarla bir araya getirdiği vurgulandı.

Freevoy Süper Hibrit Bataryası, 4C ultra hızlı şarj özelliği ile öne çıkıyor. Sürücüler, sadece 10 dakikada yaklaşık 280 kilometre menzil kazanma imkânına sahip olabiliyor.

Hibrit güç performansında %20 artış

Bataryanın geliştirilmesinde yeni yüzey modifikasyon teknolojisi ve yüksek voltajlı elektrolit formülasyonu kullanıldı. Bu sayede batarya hem daha akıllı hem de daha verimli hale getirildi. CATL, yeni bataryasının hibrit güç performansını %20 oranında artırdığını iddia ediyor.

CATL, yeni bataryasının 2030 yılına kadar birçok önemli otomobil markasında kullanılacağını duyurdu. Şirket, bu yenilikle birlikte teknolojik gelişmelerini sürdürerek elektrikli araç geçişini hızlandırmayı amaçlıyor. Böylelikle sürekli şarj etme gereksinimi de önemli ölçüde azalacağa benziyor.

Related Posts

Akıllı telefonlar tarih oluyor: İşte yerini alacak yeni nesil cihazlar

Yıllar içinde hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen akıllı telefonlar, yerini bambaşka bir teknolojiye bırakmak üzere gibi görünüyor. Bugün, yarın olmasa da bu değişim tahmin ettiğimizden çok daha yakın olabilir…

Robotlar artık “hissedebilecek”: En gerçekçi sentetik cilt üretildi

Robotların her geçen gün insanlara daha çok benzemeye başladığı bu dönemde, şimdi de sıra “dokunma duyusuna” geldi. İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi ve University College London’dan araştırmacılar, insan derisine benzer şekilde dokunmayı, ısıyı, soğuğu ve hasarı algılayabilen yeni bir sentetik cilt geliştirdiklerini duyurdu.

Sessiz Devrim Paralimpik Yolculuk Konferansı Adana’da gerçekleşti

Adana’da “Sessiz Devrim Paralimpik Yolculuk Konferansı” vali Yavuz Selim Köşger’in katılımıyla gerçekleşti. Engellerin bedenlerde değil, zihinlerde ve gönüllerde olduğunu ifade eden Köşger, “Zihninizdeki, gönlünüzdeki engeli kaldırdığınız zaman dünyada erişemeyeceğiniz başarı yok.” dedi.

Biyolojik parçalarla dijital dünya! Bilgisayarların biyolojik sınırları

Avustralya merkezli Cortical Labs’in geliştirdiği CL1 adlı biyolojik bilgisayar, bilim dünyasında yankı uyandırdı. İnsan kök hücrelerinden türetilen nöronlarla çalışan bu sistem, geleneksel silikon tabanlı bilgisayarlardan çok daha az enerji …

iPadOS 26 hangi iPad’lere gelecek?

Apple, her yıl olduğu gibi bu yıl da iPad kullanıcılarını yakından ilgilendiren büyük bir güncellemeyle karşımızda: iPadOS 26. Yeni sürüm, performans iyileştirmeleri ve yepyeni özelliklerle iPad deneyimini bir üst seviyeye taşıyor. Ancak bu güncellemeden herkes yararlanamayacak.

Apple ilk defa bir oyun stüdyosu satın aldı

iPhone üreticisinin ilk defa oyun stüdyosunu satın alması, Game Center’ın yepyeni bir formatla geri döneceğinin işareti olabilir.