Çin, düşmanı hayalet gemilere yönlendirecek sistem geliştiriyor

Yapay Sinyal Sistemiyle Gelişmiş Radar Tuzakları Yayınlandı

Güney Çin Sabah Postası’nın haberine göre, bir Enstitü’de görevli araştırmacılar, “Sistem Mühendisliği ve Elektronik” dergisinde yayınladıkları makalede yeni bir yapay sinyal sisteminin çalışma prensiplerini açıkladı.

Araştırmacılar, sistemin bir gemi filosunun radarında birden fazla sinyal bozucusu kullanarak yanıltıcı bir izlenim oluşturabildiğini öne sürdü. Ayrıca, belirli bir voltaj eşiğinin üzerinde radar sinyallerini tek bitlik karşı sinyale dönüştüren bir karşılaştırıcı çipten de bahsettiler.

Hiper-Gerçekçi Yapay Sinyaller

Araştırmacılar, yeni sistemin geleneksel radar tuzaklarının sınırlarını aşarak gerçeklikten kopuk, hiper-gerçekçi yapay sinyaller oluşturduğunu belirtti. Bu sayede, hedefleri yanıltmanın ötesinde, gerçek muharebe sahasında olmayan ancak gerçeklikten ayırt edilemeyen yapay senaryolar yaratabileceklerini dile getirdiler.

Ayrıca, sistemin oluşturduğu yapay sinyal müdahalesinin sadece hedefleri değil, tüm bir elektromanyetik çevreyi taklit edebildiğini vurgulayan araştırmacılar, bu yeni paradigmın elektronik sistemlerin taktiksel esnekliğini ve muharebe etkinliğini artırabileceğine dikkat çekti.

Related Posts

Türkiye Muaythai Şampiyonası sona erdi

Türkiye Muaythai Federasyonu tarafından düzenlenen Hayrullah Camadan Gençler Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Yılın en güvenli otomobilleri açıklandı: Hyundai zirvede

Her geçen gün artan otomobil sayısı ve hızla değişen otomotiv sektörü, güvenlik konusunda daha fazla seçenek sunuyor. Tüketiciler, araç alırken sadece performans ve tasarımı değil, güvenlik gibi önemli bir detayı da göz önünde bulunduruyor. Kar amacı gütmeyen ABD kuruluşu IIHS, 2025 model yılı için en güvenli otomobilleri açıkladı. Peki, 2025’te en güvenli otomobiller hangileri? İşte detaylar.

Tıp dünyasında ilk: Bir kalp nakli tamamen robotlarla gerçekleştirildi

Tamamen robotların kullanıldığı bu kalp naklinde, hastanın göğsü açılmadığı için iyileşme sürecinin büyük ölçüde hızlanması bekleniyor.

Yapay et, yapay zeka değil: Artık yapay insan üretilecek

İngiltere’de insan DNA’sı laboratuvar ortamında sıfırdan sentezlenmeye başlandı. Genetik hastalıkların tedavisi için geliştirilen bu teknoloji, yapay insan üretimi tartışmalarını gündeme taşıyor.

Akıllı telefonlar tarih oluyor: İşte yerini alacak yeni nesil cihazlar

Yıllar içinde hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen akıllı telefonlar, yerini bambaşka bir teknolojiye bırakmak üzere gibi görünüyor. Bugün, yarın olmasa da bu değişim tahmin ettiğimizden çok daha yakın olabilir…

Robotlar artık “hissedebilecek”: En gerçekçi sentetik cilt üretildi

Robotların her geçen gün insanlara daha çok benzemeye başladığı bu dönemde, şimdi de sıra “dokunma duyusuna” geldi. İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi ve University College London’dan araştırmacılar, insan derisine benzer şekilde dokunmayı, ısıyı, soğuğu ve hasarı algılayabilen yeni bir sentetik cilt geliştirdiklerini duyurdu.