Birecik’te hasat başladı: Kebabın ana malzemesi…

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde yetiştirilen patlıcanının hasadı başladı. Türkiye’de sadece Birecik ilçesine bağlı Mezra Mahallesi’nde yetişen patlıcanlar, sabah erken saatlerde tarladan toplanıyor. Türkiye’nin birçok iline gönderilen patlıcanlar, Şanlıurfa’daki restoran ve lokantalarda patlıcan kebabına dönüşüyor. Yüzyıllardır ekilen ata tohumundan üretilen Birecik patlıcanı, ince kabuğu, lezzeti ve farklı aromasıyla büyük beğeni topluyor. Hasat dönemi yaklaşık üç ay süren Birecik patlıcanı, gastronomi şehrine yerli ve yabancı turistleri de çekiyor. İlçeye gelen turistler, patlıcan kebabının tadına bakmadan ayrılmıyor.

Tarlada işçilerin patlıcan hasadına katılan Birecik Kaymakamı Mustafa Gürbüz, Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy ve Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, bereketli olmasını diledi. Hasat sonrası konuşan Kaymakam Gürbüz, “Bugün ilçemizin bir ürünü olan ve 10 aylık büyük bir emeğin sonunda çiftçilerimizin toprakla buluşturduğu patlıcanlarımızın hasadı başladı. Bizleri dinleyen, bizlerin sesinin ulaştığı herkese bu patlıcanı, Birecik patlıcanını tatmak için, buradaki güzellikleri görmek için Fırat’ın incisi Birecik ilçemize davet ediyoruz” dedi.

TÜRES Başkanı Bingöl ise, Birecik patlıcanının ham haliyle de yenilebildiğini belirterek, tadına baktı. Türkiye’nin en iyi lokantalarının camlarında ‘Birecik patlıcanı geldi’ yazısının yazıldığını aktaran Bingöl, en iyi patlıcanlı kebabın da Birecik’te yenilebileceğini söyledi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy ise, “Binlerce yıldır Fırat’ımızın getirdiği alüvyal topraklar bu bölgede müthiş bir verimliliğe, müthiş bir kaliteye sebep oluyor. Organik madde oranı en yüksek olan topraklarımızdan bir kısmı Birecik havzasındaki bu topraklardır. Özellikle Cumhurbaşkanımızın tarımı stratejik alan ilan etmesinden bu tarafa coğrafi işaretli ürünlerde Türkiye’den müthiş bir artış oldu. Şanlıurfa’da da 47 adet tarımsal ürünümüze coğrafi işaret aldık. İnşallah çok kıymetli gastronomi mutfağının uzmanlarından ve ülkemizin diğer aşçılarından ve bu işle ilgili olan üniversitelerinden destek alarak Şanlıurfa’mızın lezzetlerini, yetiştirdiğimiz ürünleri dünya piyasasına ve Türkiye piyasasına, üreticiye ulaştırmak için kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Gazze’deki katliamlarda ölü sayısı 57 bin 338’e ulaştı

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye sürdürdüğü saldırılarda can kaybı 57 bin 338’e ulaştı. Son 24 saatte 70 kişi daha öldü, insani yardım bölgelerinde ise saldırılarda ölenlerin sayısı 743’e çıktı.

Ünlü Türk dondurma markası döndü! Herkes iflas sanıyordu

Bir zamanların popüler Türk dondurma markası Panda geri dönüyor. Herkesin iflas ettiği sandığı dondurma markası tekrardan marketlerde yerini alacak.

İstanbul’da hareketli dakikalar: Maskeyle gelip soyguna kalkıştılar

İstanbul Ümraniye’de bir kuyumcuya silahlı ve maskeli 5 kişi tarafından soygun girişiminde bulunuldu. İş yeri sahibinin ateş açmasıyla şüpheliler olay yerinden kaçtı.

Tunç Soyer ve Şenol Aslanoğlu’nun sevk edildiği cezaevi belli oldu

Tunç Soyer ve Şenol Aslanoğlu’nun sevk edildiği cezaevi belli oldu

İzmir Buca’daki yangının çıkış anı görüntülendi: Akılalmaz sorumsuzluk pes dedirtti!

İzmir’in Buca ilçesinde başlayarak diğer ilçelere sıçrayan orman yangınının çıkış anı görüntüsü ortaya çıktı. Kaçak bir inşaatta yapılan kaynak işlemi sırasında çıkan yangına ilişkin gözaltı sayısı 5’e yükseldi.

Roma art arda patlamalarla sarsıldı: Kenti alev topu sardı

İtalya’nın başkenti Roma güne patlama ile uyandı. Villa De Santis bölgesinde meydana gelen patlama sonrası çevreye yoğun bir gaz kokusu yayıldı. Sonrasında bir patlama daha meydana gelirken yangın çıktı. Patlamanın benzin ve LPG istasyonunda çıktığı …