Ambulans hizmetlerinde yeni dönem başlıyor

Ambulans Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Ambulanslar ve Acil Sağlık Araçları ile Ambulans Hizmetleri Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Yapılan düzenleme ile; kamu kurumları ve özel sağlık kuruluşları dışındaki gerçek ve tüzel kişiler artık ambulans işletemeyecek.

Yönetmelikte yapılan değişikliklerle; hasta nakil ambulanslarının üzerinde sadece “hasta nakil” ibaresi yer alacak. Bu ambulanslar, acil tıbbi müdahale gerektiren durumlar için kullanılamayacak.

Detaylar ve Yenilikler

  • Ambulans işletmeye yetkili olanlar dışındakiler ambulans satın alamayacak.
  • Ambulans servisleri, belgelerini tamamlamadan faaliyete geçemeyecek.
  • Ambulanslarda, hizmet süresi boyunca kamera ve takip cihazları bulundurulacak.
  • Özel donanımlı ambulanslar sadece Sağlık Bakanlığı ve kamu kurumları tarafından kullanılabilecek.
  • Ambulanslar yılda en fazla 30 gün hizmet dışı kalabilecek.

Ambulans servisleri, sağlık hizmeti sunulan alanlarda stajyer öğrenci çalıştıramayacak ve hizmet süresi boyunca danışman hekimi çağrı merkezinde bulundurmak zorunda olacak. Ayrıca, hasta nakil ambulansları sadece hastaların nakli için kullanılabilecek, acil tıbbi müdahale durumunda ise özel uyarı sistemleri devreye girebilecek.

Sonuç

Yönetmelik hükümleri, kamu kurumları dışındaki ambulans hizmeti sunan tüm kuruluşları kapsıyor. Yanıltıcı tanıtımlara ve haksız rekabete önlem amacıyla ambulans servislerinin isimlerinde sınırlamalar getirilirken, çağrı merkezi numaraları da belirli kriterlere tabi tutulacak. Toplamda, ambulans hizmetleriyle ilgili getirilen düzenlemeler, sektördeki standartları yükseltmeyi ve kaliteli hizmet sunumunu sağlamayı amaçlıyor.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Dünya astım günü 2025: Astımda doğru inhaler kullanımı neden hayati?

Lokman Hekim Sağlık Grubu İmmünoloji Alerji ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Bozkurt, astım tedavisinde hasta-hekim işbirliğinin önemine işaret ederek, tedavi sürecinin, düzenli takip, doğru ilaç kullanımı ve çevresel tetikleyicilerden korunmayla başarılı olacağını belirtti.

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Kahve içmek, demir ve kalsiyumun bağırsaktaki emilimini engelliyor mu?

Kahve bazı kültürlerde sindirime yardımcı bir içecek olarak görülüyor. Ancak bilimsel araştırmalar yiyeceklerle birlikte içildiğinde kahvenin vücudun besleyici maddeleri sindirmesini zorlaştırdığını gösteriyor.

Takviyelere ‘kurul’

Son yıllarda peynir ekmek gibi satılan ve insanlar üzerinde giderek bağımlılık oluşturmaya başlayan takviye edici ilaç ve gıdaların piyasaya sunulmasından kişilerce nasıl kullanılacağına değin kurul onayı geliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde ya da …

Kendini Sevme Stresi Azaltıyor

Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl “Nörobilim Temelli Pozitif Psikoloji” temasıyla 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi’nin “Onur Konuğu” Oregon Eyalet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Thomas Field, “Sinirbilime Dayalı Bilişsel Davranış Terapisi Hakkında Kısa Başlangıç” konusunu ele aldı.

Aşırı aktif mesane kadınları tehdit ediyor! Ani idrar yapma isteği en tipik belirtisi

“Ani idrarım geldi, yetişemedim”, “Çok sık idrara çıkıyorum, böbreklerim iyi çalışıyor”, “Evden çıkmadan önce mutlaka tuvalete girerim” Günlük hayatımızda yaşadığımız veya çevremizden sıkça duyduğumuz bu yakınmalar, toplumda “aşırı aktif mesane” olarak bilinen mesane hiperaktivitesi hastalığının sinyali olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir