Mülk sahibi ve kiracılar dikkat! Satın aldığı dükkandaki kiracıyı çıkaramadı: Mahkemeden 6.5 ayda karar!

Mülk Sahibi ve Kiracı Arasındaki Tahliye Davalarında Son Durum!

Özel Haber: Milliyet.com.tr

Mülk sahipleri ile kiracılar arasındaki tahliye ve kira anlaşmazlıkları bazen uzun süreçler sonucunda mahkeme kararlarıyla sonuçlanabiliyor. Tekirdağ’da yaşanan bir tahliye davası örneği, bu tür durumların nasıl sonuçlanabileceğine dair ipuçları veriyor. Avukat Gizem Gonce, yaşanan bir olayı şu sözlerle açıkladı: “Bir kişi 10.11.2016 tarihinde Tekirdağ ilinde bir dükkan yeri satın aldı. Ancak dükkanı boşaltmak istemeyen kiracıyla yaşanan anlaşmazlık sonucunda mahkemeye başvuruldu.”

Önceki Kiracının Kirayı Ödemediği İddiası!

Mülk sahibi, dükkanı satın alır almaz kiracının kirayı ödemediğini ve dükkanı terk etmek istemediğini belirtti. Kiracının, dükkanı başka birine kiralamak istemesi ve dükkanı boşaltmaması üzerine mülk sahibi 28 Haziran 2021 tarihinde dava açmak zorunda kaldı.

Anahtarın Teslim Edilmediği İddiası!

Davacı mülk sahibi, kiracının dükkanı işgal ettiğini ve kendisine ait olan dükkanı kullanmak istediğini ancak anahtarın henüz teslim edilmediğini iddia etti. Kiracının dükkanı kullanmadığı ve demirbaşları satıp dükkanı terk ettiği mahkeme tarafından da tespit edildi.

Mahkeme Kararı: 6 Aylık Tahliye Süreci!

Mahkeme, kiracının dükkanı boşaltması için 6 aylık bir süre verdi. Kararda, iş yeri ihtiyacının gerçek ve zorunlu bir gereksinim olduğu vurgulandı. Bu karar, genellikle zor ispatlanan ihtiyaç sebebiyle tahliye davalarında bir örnek teşkil etmektedir.

Mahkemelerdeki Hızlı İşleyiş!

Tekirdağ’daki mahkemelerin İstanbul’dakine göre daha hızlı işlediği belirtiliyor. Tanıkların dinlenmesi ve 2. duruşmada kararın verilmesi gibi hızlı süreçler, bu tür davalarda tarafların hızlıca sonuca ulaşmasını sağlıyor. Tekirdağ’da yaşanan bu özel dava, mülk sahipleri ve kiracılar arasındaki ilişkilerde dikkat edilmesi gereken noktaları da gözler önüne seriyor.

Related Posts

Ambalajlı ürünlerde gramaj yüzde 38 düştü

Yiyecek-içecek sektöründe artan fiyatlar talebin azalmasına neden olurken, perakendeciler çareyi gramaj azaltmakta buldu. Ambalajlı ürünler için shrinkflation (gramaj azaltma) uygulamasının yüzde 38’e ulaştığı ortaya çıktı.

İSO İkinci 500 açıklandı: Sanayide rekor zarar

İSO, “Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2024” Araştırmasının sonuçlarını açıkladı. İSO İkinci 500 araştırmasına göre, 2024’te sanayi şirketlerinde yüksek enflasyon etkisiyle rekor zarar görüldü.

Elektrikli oto pazarının lideri TOGG oldu! İşte en fazla satılan markalar

Togg, Türkiye’de elektrikli otomobil pazarında yılın ilk yarısında gerçekleştirdiği 17 bin 101 satış ve yüzde 20 pazar payıyla marka sıralamasına ilk sırada yer aldı.

Böyle vurgun görülmedi! Pamukla devleti dolandırmışlar!

Aydın’ın Söke ilçesinde, sahte belgelerle devletin pamuk destekleme priminden haksız kazanç sağlandığı ortaya çıktı. Yürütülen soruşturma kapsamında 248 milyon lira kamu zararına yol açtığı iddia edilen 8 şüpheliden 3’ü tutuklandı. SAHTE KANTAR …

Görenler gözlerini ovuşturdu!

1980’den 2003’e kadar üretilen ilk nesil Fiat Panda , hiçbir zaman ferahlık ile eşanlamlı olmadı. 3,41 metre uzunluğunda, 1,49 metre genişliğinde ve 1,43 metre yüksekliğinde olan bu araç, sade bir tasarıma ve işlevselliğe sahip mütevazı bir şehir …

Memur-Sen’den ‘yetersizlik’ tepkisi! Refah payı ve ek zam talebi…

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 2025 Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur maaşlarında refah payı ve iyileştirme yapılması gerektiğini vurguladı. Yalçın, yaptığı açıklamada, “Enflasyon artış hızı düşse de maaşlardaki …