Takviyelere ‘kurul’

Takviye Edici Ürünler İçin Kurul Onayı Geliyor

Son yıllarda popülerlik kazanan ve insanlar arasında giderek artan bir talep gören takviye edici ilaç ve gıdaların piyasaya sunulmasında kullanımına ilişkin kurul onayı konusunda düzenlemeler yapılıyor. Sağlık Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ortaklaşa oluşturacağı bir onay kurulu ile ilgili adımlar atılıyor. AK Parti’nin Meclis gündemine getireceği düzenleme ile takviye edici ürünlerin kullanımına yönelik yeni kurallar belirlenecek ve onay mercii olarak görev yapacak bir kurul oluşturulacak.

Kurul Onayı Şart Olacak

Yapılan açıklamalara göre, oluşturulacak kurul; katkı maddesiz doğal ürünler, vitaminler, mineraller veya besin takviyeleri olarak adlandırılan ve reçetesiz olarak satılan ürünlerin içeriğini kontrol etme yetkisine sahip olacak. Aynı zamanda, bu ürünlerin tüketimine ve erişimine ilişkin kararları da kurul verecek. Kurulun Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulması ön plana çıksa da ürün çeşitliliğinden dolayı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile birlikte ortak bir onay kurulu oluşturulması da masadaki seçenekler arasında.

Related Posts

Ağrı’da karaciğer yetmezliği teşhisi konan 2 yaşındaki çocuk ambulans uçakla Ankara’ya nakledildi

Ağrı’nın Patnos ilçesinde sarılık şikayetiyle hastaneye başvuran 2 yaşındaki Yunus Emre isimli çocuk, yapılan tetkikler sonucu karaciğer yetmezliği (Fulminan hepatit) tanısı aldı. Durumu ağırlaşan minik hasta, annesinden karaciğer nakli yapılmak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen ambulans uçakla Ankara’ya sevk edildi.

Dünya astım günü 2025: Astımda doğru inhaler kullanımı neden hayati?

Lokman Hekim Sağlık Grubu İmmünoloji Alerji ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Bozkurt, astım tedavisinde hasta-hekim işbirliğinin önemine işaret ederek, tedavi sürecinin, düzenli takip, doğru ilaç kullanımı ve çevresel tetikleyicilerden korunmayla başarılı olacağını belirtti.

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Kahve içmek, demir ve kalsiyumun bağırsaktaki emilimini engelliyor mu?

Kahve bazı kültürlerde sindirime yardımcı bir içecek olarak görülüyor. Ancak bilimsel araştırmalar yiyeceklerle birlikte içildiğinde kahvenin vücudun besleyici maddeleri sindirmesini zorlaştırdığını gösteriyor.

Kendini Sevme Stresi Azaltıyor

Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl “Nörobilim Temelli Pozitif Psikoloji” temasıyla 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi’nin “Onur Konuğu” Oregon Eyalet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Thomas Field, “Sinirbilime Dayalı Bilişsel Davranış Terapisi Hakkında Kısa Başlangıç” konusunu ele aldı.

Aşırı aktif mesane kadınları tehdit ediyor! Ani idrar yapma isteği en tipik belirtisi

“Ani idrarım geldi, yetişemedim”, “Çok sık idrara çıkıyorum, böbreklerim iyi çalışıyor”, “Evden çıkmadan önce mutlaka tuvalete girerim” Günlük hayatımızda yaşadığımız veya çevremizden sıkça duyduğumuz bu yakınmalar, toplumda “aşırı aktif mesane” olarak bilinen mesane hiperaktivitesi hastalığının sinyali olabilir.