OpenAI, Google Chrome’u satın mı alıyor?

Google, ABD Adalet Bakanlığı ile Karşı Karşıya!

ABD Adalet Bakanlığı’nın Google’a Tehdidi Devam Ediyor

ABD Adalet Bakanlığı, Google’ın pazarın tekelini oluşturduğu iddiasıyla şirkete sert bir baskı uygulamaya devam ediyor. Google, bu baskılar sonucunda belirli dijital hizmetlerini elden çıkarmak zorunda kalabilir. Geçen yıl alınan bir mahkeme kararı, Google’ın arama motoru sektöründe tekeli elinde bulundurduğu yönünde bir hüküm vermişti ve bu durum, şirketin gelecekteki dijital hizmetler serisini belirsiz bir konuma soktu.

Adalet Bakanlığı, geçtiğimiz ay Google’ı popüler Chrome tarayıcısını satmaya zorlama çabalarını sürdürdü. Eğer Google bu adımı atarsa, tarayıcıyı satın almak için kuyrukta bekleyen birçok müşteri olduğu biliniyor. Bunlardan biri de yapay zeka devi OpenAI şirketi. Ancak Trump yönetimi, Chrome’un genel kullanıma açılmasına karşı çıkıyor.

Medyada çıkan haberlere göre, ABD hükümeti OpenAI’nın Chrome’u satın alıp almayacağını sorguladı. OpenAI yetkililerine göre, şirket “Evet, ilgileniyoruz ve diğer birçok tarafın da ilgileneceği bir konu” şeklinde yanıt verdi.

ChatGPT ile Chrome: Derin Bir Entegrasyon Mümkün Mü?

Şu anda, kullanıcılar ChatGPT yapay zeka asistanını Chrome tarayıcısında bir eklenti ile kullanabiliyor. Fakat OpenAI yöneticileri, tarayıcının kendilerine geçmesi halinde daha derin entegrasyonların mümkün olabileceğini belirtiyor. Bu birleşme, kullanıcı deneyimini radikal bir biçimde değiştirebilir.

Google’ın kontrolünü kaybedebileceği tek dijital varlık Chrome değil. Bu ayın başlarında bir yargıç, şirketin çevrimiçi reklam teknolojisinde haksız rekabet yaptığına hükmetti. Bu durum, Google’ın reklam teknolojisi alanında bazı uygulamalarını elden çıkarmaya zorlanabileceği ihtimalini güçlendiriyor.

ABD’deki siyasi atmosferin bu süreçte oynadığı etkili bir rol var. Eğer seçimleri Demokratlar kazansaydı, belki şu anda Google’ın değil, Elon Musk’ın şirketlerinin satışı konuşuluyor olabilirdi. Sonuç olarak, siyasetin etkisi teknoloji dünyasında da oldukça önemli bir rol oynuyor.

Related Posts

Türkiye’de en çok abonesi bulunan içerik platformları

JustWatch, Türkiye’nin en popüler dijital yayın platformlarını listeledi. Max yeni gelmesine rağmen listeye birincilikle girdi.

450 bin GSM hattı ile 1,2 Milyar TL’lik dolandırıcılık yapan şebeke yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sahte paylaşımlar, sahte mesajlar ve çağrılarla 1,2 milyar TL’lik dolandırıcılık yapan kişilerin yakalandığını duyurdu. Dolandırıcıların 450 bin adet GSM hattını dolandırıcılık faaliyetlerinde kullandığı belirlendi …

Xiaomi, HyperOS 2.2 güncelleme takvimini paylaştı: İşte liste

Xiaomi, HyperOS 2’nin küresel dağıtımını tamamlamışken, bir yandan da HyperOS 2.2 sürümünün geliştirmeye devam ediyor. Son olarak HyperOS 2.1’in devamı olacak güncelleme için yeni bir takvim paylaşıldı. Halihazırda beta testleri devam eden sürüm …

vivo S30 Pro Mini ortaya çıktı: Neler sunacak?

vivo, ürün yelpazesini genişletmek için çalışmalarına devam ediyor. Çinli üretici bu kapsamda çok yakında S30 Pro Mini modelini tanıtacak. Akıllı telefonla ilgili bugüne dek çok fazla detay gelmese de bu durum an itibariyle değişti. Son gelişmeler …

ChatGPT çöktü mü OPEN AI sorun mu var 22 Nisan Salı?

Chatgpt hayatımızla yeni girmesiyle beraber, yapay zeka sohbet robotudur. ChatGPT neden açılmıyor ve 22 Nisan Perşembe2025 ChatGPT çöktü mü gündeme geliyor. ChatGPT ne zaman açılacak ve ChatGPT neden açılmıyor merak ediliyor. ChatGPT neden açılmıyor …

Samsung Galaxy teknolojisiyle 25 basketbol sahası büyüklüğündeki mercan resifi habitatı restore edildi

Samsung, bir yıl önce mercan resiflerinin restorasyonuna yönelik yeni ve inovatif çözümler keşfetmek için kendini deniz ekosistemlerini restore etmeye adamış kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Seatrees ile iş birliği yapmaya başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir