Sevdikleriniz Yas Sürecindeyken Yanlarında Olmanın 10 Etkili Yolu

Yas Sürecinde Sevdiklerimize Nasıl Destek Olabiliriz?

Yas sürecinde bulunan herkes bu duygusal yolculuğu farklı şekilde yaşar. Bu süreçte sevdiklerimize destek olmak için neler yapabileceğimizi keşfetmeye ne dersiniz?

1. Dinlemek ve Tavsiye Vermek

Yas sürecinde olan birine en büyük destek, sadece dinleyerek varlık göstermektir. Onlara tavsiyelerde bulunmak yerine duygularını ifade etmelerine fırsat vermek önemlidir. Dinlemek, destek olmanın en etkili yoludur.

2. Sadece Yanlarında Olmak

Bazı zamanlar, sevdiklerimize destek olmak için sadece yanlarında olmak yeterlidir. Sessizlikte bile birlikte olmak, çok değerli bir desteğe dönüşebilir.

3. Günlük İşlerine Yardımcı Olmak

Hayatlarını kolaylaştırmak adına, yemek yapmak ya da ev işlerine yardımcı olmak gibi basit görevlerle destek olabiliriz. Onlara destek olmanın farklı yolları vardır.

4. Duygularını Paylaşmaları İçin Alan Yaratmak

Herkes yas sürecini farklı şekillerde yaşar. Onlara duygularını ifade etmek için etraflarında baskı olmadan alan yaratmak önemlidir. Anlaşıldıklarını hissettirmek, çok değerlidir.

5. Anılarına Kulak Vermek

Sevdiklerimizin anılarına sarılarak yas sürecini daha hafif geçirebileceklerine inanmak önemlidir. Bu süreçte hikayelerini dinleyerek onlara destek olabiliriz.

6. Sabırlı Olmak

Yas sürecinde destek olmak uzun bir süreç olabilir. Sabırlı olmak ve sevdiklerimize sürekli destek vermek, onların iyileşmelerine yardımcı olabilir.

7. Profesyonel Destek Önermek

Yas sürecini atlatmakta zorlanan sevdiklerimizin profesyonel destek alması önemlidir. Onlara bu konuda cesaret vermek, iyileşme süreçlerine katkı sağlayabilir.

8. Özel Günlerde Destek Olmak

Birini kaybettikten sonra onların özel günlerinde yanlarında olmak ve anlamak çok önemlidir. Ritüeller düzenleyerek veya anma törenleri organize ederek destek olabiliriz.

9. Rutinlere Dönüşe Teşvik Etmek

Yas sürecindeki sevdiklerimizin kayıp öncesi rutinlerine geri dönmesine yardımcı olmak önemlidir. Bu rutinlere geri dönüş, iyileşme sürecine katkı sağlayabilir.

10. Başkalarına Yardım Etmek

Yas sürecinde sevdiklerimizin başkalarına yardım etmesi, kendi iyileşmelerine katkı sağlayabilir. Bu süreçte kendilerini daha iyi hissedebilmek için başkalarına yardım etmek önemlidir.

Yas Sürecini Anlamak ve Başa Çıkmak İçin ‘Gençler Nasılız?’ Mini Dizisini İzleyin!

Related Posts

Dünya astım günü 2025: Astımda doğru inhaler kullanımı neden hayati?

Lokman Hekim Sağlık Grubu İmmünoloji Alerji ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Bozkurt, astım tedavisinde hasta-hekim işbirliğinin önemine işaret ederek, tedavi sürecinin, düzenli takip, doğru ilaç kullanımı ve çevresel tetikleyicilerden korunmayla başarılı olacağını belirtti.

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Kahve içmek, demir ve kalsiyumun bağırsaktaki emilimini engelliyor mu?

Kahve bazı kültürlerde sindirime yardımcı bir içecek olarak görülüyor. Ancak bilimsel araştırmalar yiyeceklerle birlikte içildiğinde kahvenin vücudun besleyici maddeleri sindirmesini zorlaştırdığını gösteriyor.

Takviyelere ‘kurul’

Son yıllarda peynir ekmek gibi satılan ve insanlar üzerinde giderek bağımlılık oluşturmaya başlayan takviye edici ilaç ve gıdaların piyasaya sunulmasından kişilerce nasıl kullanılacağına değin kurul onayı geliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde ya da …

Kendini Sevme Stresi Azaltıyor

Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl “Nörobilim Temelli Pozitif Psikoloji” temasıyla 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi’nin “Onur Konuğu” Oregon Eyalet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Thomas Field, “Sinirbilime Dayalı Bilişsel Davranış Terapisi Hakkında Kısa Başlangıç” konusunu ele aldı.

Aşırı aktif mesane kadınları tehdit ediyor! Ani idrar yapma isteği en tipik belirtisi

“Ani idrarım geldi, yetişemedim”, “Çok sık idrara çıkıyorum, böbreklerim iyi çalışıyor”, “Evden çıkmadan önce mutlaka tuvalete girerim” Günlük hayatımızda yaşadığımız veya çevremizden sıkça duyduğumuz bu yakınmalar, toplumda “aşırı aktif mesane” olarak bilinen mesane hiperaktivitesi hastalığının sinyali olabilir.