OpenText Aviator’u tanıttı

Dünyanın en büyük 10 yazılım şirketinden biri olan Kanada merkezli OpenText, 19 Şubat’ta Wyndham Grand İstanbul Levent Hotel’de düzenlediği OpenText Summıt Türkiye 2025 etkinliğiyle üretken yapay zeka çözümü Aviator’u tanıttı. OpenText’in global yöneticilerinin de katılım gösterdiği etkinlikte gerçekleştirilen basın toplantısında OpenText Türkiye Genel Müdürü Zafer Akın “Yaklaşık 180 ülkeye satış yapıyoruz. Bundan üç yıl önce Türkiye’nin o dönem en büyük teknoloji firması olan Micro Focus’u satın alarak Türkiye’de kendi ofisimiz ile hizmet vermeye başladık. Kısa sürede tüm OpenText’ler içerisinde OpenText Türkiye, en hızlı büyüyen ülke olma başarısını yakaladı” ifadelerini kullandı.

“BİLGİYİ KULLANABİLİR HALE GETİRİYORUZ”

Türkiye’deki ve dünyadaki bazı firmaların teknoloji departmanlarının her şeyi kendilerinin yapmak isteme çabasının verimliliği azalttığına değinen Akın, “Türkiye’nin en temel sıkıntısı teknolojiye bütçe ayrılmasına karşın eğitime yeteri kadar bütçe ayrılmaması” dedi. Akın ayrıca şöyle ekledi: “OpenText olarak, bilgiyi yeniden tasarlıyor, kullanabilir hale getiriyoruz. Yetmiyor bunu siber güvenlik çözümlerimiz ile koruyor, hem on-prem hem cloud tarafından çalıştırılabilmesi için alt yapı sağlıyoruz”

Related Posts

Yapay zeka ile gelen protez devrimi! Akıllı protezler dikkat çekiyor

Tıp dünyası, yapay zekâ (YZ) teknolojisinin protez organlarla entegrasyonu sayesinde çığır açan gelişmelere sahne oldu. Yapay zeka destekli protez organlar, hem hastaların yaşam kalitesini artırıyor hem de sağlık hizmetlerinde devrim niteliğinde …

Sosyal medyada ortalık karıştı: Grok neden herkese hakaret ediyor?

Sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması Grok, dün akşam AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan da aralarında bulunduğu çok sayıda isme yönelik hakaret içerikli paylaşımlar yaptı. Yurttaşlar Grok’a ne olduğunu merak etti. Peki, Grok neden herkese hakaret ediyor?

Elektronik deri ile sağlığın geleceği yeniden şekilleniyor

Bilim dünyası, sağlık teknolojilerinde çığır açan bir yeniliğe imza attı. Kendini onaran elektronik deri (e-deri), giyilebilir teknoloji alanında devrim niteliğinde bir adım olarak karşımıza çıktı. Vücuda yapışarak biyolojik verileri sürekli izleyen …

Genetikte yeni bir çağ başlıyor: “Sentetik İnsan Genomu” projesi başladı

İngiltere merkezli önde gelen üniversitelerden bilim insanları, “Sentetik İnsan Genomu” (Synthetic Human Genome – SynHG) adı verilen devrimsel bir çalışmaya resmen başladı. Projenin ilk adımı, insan genomunun yaklaşık yüzde 2’sini oluşturan tek bir kromozomun genetik kodunun sıfırdan yazılması olacak. Tüm DNA dizilimi öncelikle dijital ortamda tasarlanacak ve ardından laboratuvar ortamında inşa edilecek.

Türkiye Muaythai Şampiyonası sona erdi

Türkiye Muaythai Federasyonu tarafından düzenlenen Hayrullah Camadan Gençler Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Yılın en güvenli otomobilleri açıklandı: Hyundai zirvede

Her geçen gün artan otomobil sayısı ve hızla değişen otomotiv sektörü, güvenlik konusunda daha fazla seçenek sunuyor. Tüketiciler, araç alırken sadece performans ve tasarımı değil, güvenlik gibi önemli bir detayı da göz önünde bulunduruyor. Kar amacı gütmeyen ABD kuruluşu IIHS, 2025 model yılı için en güvenli otomobilleri açıkladı. Peki, 2025’te en güvenli otomobiller hangileri? İşte detaylar.