Huawei ambargoya rağmen Güney Koreli yonga üreticileri ile temasta

Çin’in kontrolündeki ve ulusal güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle uzun yıllardır ABD ambargoları altında ezilen Huawei, ayakta kalmak için çaba sarf ediyor. Ancak mevcut teknolojilerin sınırlılıkları firma için sorun oluşturmaya devam ediyor.

Huawei, Güney Kore ile İletişim Kuruyor

Ambargoların özellikle yonga üretimi alanında Huawei’yi olumsuz etkilediği biliniyor. Çinli üretici SMIC 5nm işlem teknolojisine sahip olsa da, bu teknolojinin EUV yerine eski DUV süreciyle oluşturulması verimliliği olumsuz etkiliyor. Bu durum, Huawei’nin etkili yongalar geliştirmesini zorlaştırıyor. Ayrıca Çinli bellek üreticilerinin yongaları da aynı verimlilik sorunuyla karşı karşıya.

Kaynaklar, Huawei’nin Güney Koreli üreticilerle iletişim kurarak iş ilişkilerini yeniden kurmaya çalıştığını iddia ediyor. Bu kapsamda Samsung ve SK Hynix gibi şirketlerle görüşmelerin devam ettiği belirtiliyor. Henüz somut bir adım atılmamış olsa da, Huawei’nin özellikle Trump yönetiminin politika değişikliklerine ayak uydurmak istediği biliniyor. Ambargolardan etkilenmeyecek eski nesil yongaların satışı gibi seçenekler masada olabilir.

Ambargo öncesinde Huawei ve Güney Kore arasında 10 milyar dolarlık yonga ticareti gerçekleşmekteydi. Ambargolar sadece Huawei’yi değil Güney Koreli üreticileri de olumsuz etkiledi. Güney Koreli üreticilerin bu görüşmelere nasıl yaklaşacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor.

Related Posts

Sosyal medyada ortalık karıştı: Grok neden herkese hakaret ediyor?

Sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması Grok, dün akşam AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan da aralarında bulunduğu çok sayıda isme yönelik hakaret içerikli paylaşımlar yaptı. Yurttaşlar Grok’a ne olduğunu merak etti. Peki, Grok neden herkese hakaret ediyor?

Elektronik deri ile sağlığın geleceği yeniden şekilleniyor

Bilim dünyası, sağlık teknolojilerinde çığır açan bir yeniliğe imza attı. Kendini onaran elektronik deri (e-deri), giyilebilir teknoloji alanında devrim niteliğinde bir adım olarak karşımıza çıktı. Vücuda yapışarak biyolojik verileri sürekli izleyen …

Genetikte yeni bir çağ başlıyor: “Sentetik İnsan Genomu” projesi başladı

İngiltere merkezli önde gelen üniversitelerden bilim insanları, “Sentetik İnsan Genomu” (Synthetic Human Genome – SynHG) adı verilen devrimsel bir çalışmaya resmen başladı. Projenin ilk adımı, insan genomunun yaklaşık yüzde 2’sini oluşturan tek bir kromozomun genetik kodunun sıfırdan yazılması olacak. Tüm DNA dizilimi öncelikle dijital ortamda tasarlanacak ve ardından laboratuvar ortamında inşa edilecek.

Türkiye Muaythai Şampiyonası sona erdi

Türkiye Muaythai Federasyonu tarafından düzenlenen Hayrullah Camadan Gençler Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Yılın en güvenli otomobilleri açıklandı: Hyundai zirvede

Her geçen gün artan otomobil sayısı ve hızla değişen otomotiv sektörü, güvenlik konusunda daha fazla seçenek sunuyor. Tüketiciler, araç alırken sadece performans ve tasarımı değil, güvenlik gibi önemli bir detayı da göz önünde bulunduruyor. Kar amacı gütmeyen ABD kuruluşu IIHS, 2025 model yılı için en güvenli otomobilleri açıkladı. Peki, 2025’te en güvenli otomobiller hangileri? İşte detaylar.

Tıp dünyasında ilk: Bir kalp nakli tamamen robotlarla gerçekleştirildi

Tamamen robotların kullanıldığı bu kalp naklinde, hastanın göğsü açılmadığı için iyileşme sürecinin büyük ölçüde hızlanması bekleniyor.