Dünyadaki Tüm İnsanları Bir Araya Getirsek Ne Kadar Alan Kaplardı? Sonucun Bu Kadar Şaşırtıcı Olacağını Hesaplarken Biz de Bimiyorduk!

Dünyada yaşayan insanların sayısı her geçen gün artıyor ve şu anki tahminlere göre dünya nüfusu 8 milyar 73 milyon 859 bin 407 kişiye ulaşmış durumda. 

Peki, bu kadar insanı bir araya getirsek ne kadar alan kaplardık? Hemen hesaplayalım!

Her bir insana 1 metrekarelik bir alan ayırdığımızı varsayalım.

Herkese 1 metrekare verdiğimizde, tüm dünyadaki insanların toplamda 8 milyar 73 milyon 859 bin 407 metrekare (m²) yer kaplayacağını söyleyebiliriz. 

Bu da oldukça büyük bir sayı gibi görünse de kilometrekareye çevirdiğimizde çok daha anlamlı bir ölçü birimi elde ediyoruz.

1 kilometrekare (km²) = 1 milyon metrekare olduğundan, bu toplam alanı kilometrekareye çevirdiğimizde şu sonuca ulaşıyoruz:

8,073,859,407 m² * 10⁻⁶ = 8,073.86 km²

Yani dünyadaki tüm insanları yan yana dizsek, sadece 8,073.86 kilometrekarelik bir alan yeterli olacaktır.

Bu sayıyı gözümüzde canlandırmak için tanıdık bölgelerle kıyaslayalım:

Hepimizin bildiği Kıbrıs Adası’nın yüzölçümü yaklaşık 9,250 km². Yani tüm dünyadaki insanlar, nizami bir şekilde bir araya gelirse Kıbrıs Adası’nın %87’lik bir kısmı bile yeterli olurdu! Evet, yanlış duymadınız. Dünyadaki tüm insanları Kıbrıs Adası’na sığdırabiliyoruz ve hâlâ biraz yer kalıyor!

Başkentimiz Ankara’nın yüzölçümü ise 24,521 km². Dünyadaki bütün insanları yerleştirmek için Ankara’nın yalnızca %33’lük bir kısmı yeterli olacaktır. Yani başkentimizin üçte biri kadar bir alana, dünyadaki herkes sığabilir.

Sonuç olarak…

Dünyadaki tüm insanları bir araya getirdiğimizde düşündüğümüzden çok daha küçük bir alan kaplıyoruz. Bu hesaplamalar bize, aslında ne kadar büyük bir dünya üzerinde yaşadığımızı ve insan nüfusunun büyüklüğüne rağmen yer kaplama açısından ne kadar küçük olduğumuzu gösteriyor…

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts

Genetikte yeni bir çağ başlıyor: “Sentetik İnsan Genomu” projesi başladı

İngiltere merkezli önde gelen üniversitelerden bilim insanları, “Sentetik İnsan Genomu” (Synthetic Human Genome – SynHG) adı verilen devrimsel bir çalışmaya resmen başladı. Projenin ilk adımı, insan genomunun yaklaşık yüzde 2’sini oluşturan tek bir kromozomun genetik kodunun sıfırdan yazılması olacak. Tüm DNA dizilimi öncelikle dijital ortamda tasarlanacak ve ardından laboratuvar ortamında inşa edilecek.

Türkiye Muaythai Şampiyonası sona erdi

Türkiye Muaythai Federasyonu tarafından düzenlenen Hayrullah Camadan Gençler Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Yılın en güvenli otomobilleri açıklandı: Hyundai zirvede

Her geçen gün artan otomobil sayısı ve hızla değişen otomotiv sektörü, güvenlik konusunda daha fazla seçenek sunuyor. Tüketiciler, araç alırken sadece performans ve tasarımı değil, güvenlik gibi önemli bir detayı da göz önünde bulunduruyor. Kar amacı gütmeyen ABD kuruluşu IIHS, 2025 model yılı için en güvenli otomobilleri açıkladı. Peki, 2025’te en güvenli otomobiller hangileri? İşte detaylar.

Tıp dünyasında ilk: Bir kalp nakli tamamen robotlarla gerçekleştirildi

Tamamen robotların kullanıldığı bu kalp naklinde, hastanın göğsü açılmadığı için iyileşme sürecinin büyük ölçüde hızlanması bekleniyor.

Yapay et, yapay zeka değil: Artık yapay insan üretilecek

İngiltere’de insan DNA’sı laboratuvar ortamında sıfırdan sentezlenmeye başlandı. Genetik hastalıkların tedavisi için geliştirilen bu teknoloji, yapay insan üretimi tartışmalarını gündeme taşıyor.

Akıllı telefonlar tarih oluyor: İşte yerini alacak yeni nesil cihazlar

Yıllar içinde hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen akıllı telefonlar, yerini bambaşka bir teknolojiye bırakmak üzere gibi görünüyor. Bugün, yarın olmasa da bu değişim tahmin ettiğimizden çok daha yakın olabilir…