1 ay boyunca aralıksız hapşırmıştı: Teşhis konuldu, işte nedeni

İki çocuk annesi Benazir Aydın, 18 Eylül’de hapşırmaya başladı. Hapşırma durmadığı için hastaneye başvurdu ve serum tedavisi uygulandıktan sonra taburcu edildi. Ancak hapşırık nöbetleri devam edince, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

BAĞIŞIKLI SİSTEMİ ETKİLİ OLDU

Yapılan tetkiklerin ardından, 2 Ekim’de Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Ankara’daki tetkiklerde Aydın’ın, bağışıklık sisteminin aşırı yanıtı sonucunda hapşırık refleksini tetikleyen sinirlerde iltihap olduğu belirlendi. Uygulanan tedaviyle hapşırık şikayetleri sona eren Aydın, bugün taburcu edildi.

1 AY BOYUNCA ŞAPŞIRDI 

Doç. Dr. Enes Şahiner, Aydın’ın neredeyse bir ay boyunca süren hapşırık atakları yaşadığını belirterek, “Bu durum hastamızın beslenmesini olumsuz etkiledi ve kilo kaybına neden oldu. Tetkikler sonucunda otoimmünite hastalığı tespit ettik. Uyguladığımız ağızdan ilaç tedavisi ve anestezi ile sinirin hiperaktivitesini ortadan kaldırmaya yönelik tedavi ile başarılı sonuçlar aldık” ifadelerini kullandı.

“BÖYLE BİR VAKA GÖRMEDİK”

Doç. Dr. Şahiner, hastanın genel durumunun iyi olduğunu ve hapşırık şikayetlerinin neredeyse tamamen ortadan kalktığını aktararak, “Hastamızın tedavisi devam edecek, ancak genel durumu oldukça iyi” dedi. Şahiner, “Nadir de olsa bu hastalığın tekrarlama riski mevcut. Nadir görülen hastalıklarda deneyim sahibiyiz ancak bu tür bir vaka daha önce hiç görmedik” dedi.

“SİNİRLERİ BULUP UYUŞTURDUK”

Anestezi Uzmanı Doç. Dr. Semih Başkan, tedavi sürecinde hapşırığa neden olan sinirleri uyuşturduklarını ve başarılı sonuçlar elde ettiklerini belirtti. Başkan, “Yüz bölgesinde bulunan sinirler, bazen refleks olarak hapşırmaya neden olabilir. Bu durumu engellemek için ultrason eşliğinde sinirleri bulup uyuşturucu ilaçlarla tedavi ettik ve başarılı bir sonuç elde ettik” diye konuştu.

Tedavisi tamamlanan Benazir Aydın, taburcu edildi.

Related Posts

‘Yumurtalık rezervinde azalma genç kadınlarda da artıyor’

Yumurtalık rezervi kadının doğurganlık kapasitesini belirleyen en önemli faktörlerden biri olarak kabul ediliyor. Yaşla birlikte azalması beklenen yumurtalık rezervinin, özellikle son yıllarda 20 yaşlardaki kadınlarda da gözlendiğine işaret eden Kadın Hastalıkları Doğum, Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Zeki Salar, erken dönemde fark edilmeyen bu durumun hem doğurganlık kaybına hem de erken menopoza yol açabileceği uyarısında bulundu.

“HealthTürkiye” platformuna üye olmayan kurumlar sağlık turizminden yararlanamayacak

Uluslararası Sağlık Hizmetleri AŞ (USHAŞ) Genel Müdürü Behlül Ünver, sağlık hizmeti sunan tüm kurumlar için HealthTürkiye platformuna üyeliğin zorunlu hale getirildiğini, 26 Eylül’den itibaren platforma kayıtlı olmayan kurumların sağlık turizmi faaliyeti yürütemeyeceğini bildirdi. USHAŞ Genel Müdürü Ünver: “Platform üzerinden 12 ülkenin vatandaşları Türkiye’ye gelirken kurumları takip edebiliyor. Bu sayede ‘merdiven altı’ olarak tabir edilen faaliyetlerle mücadelede farkındalık oluşturuluyor” açıklamasında bulundu.

Evinizde yaptığınız o hata çocuklarınızı tehlikeye sokuyor!

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Hatice Karadaş, sigara dumanına maruz kalan çocuklarda bademcik ve geniz eti büyümesi riskine dikkat çekti. Pasif içicilik, çocukların sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor.

Ritim bozukluğuna bağlı gelişen kalp yetmezliği 45 dakikalık “yakma” işlemiyle düzeliyor

Ritim bozukluğuna bağlı gelişen kalp yetmezliği 45 dakikalık “yakma” işlemiyle düzeliyor

Dört yıl sonra oksijen cihazı olmadan ilk nefes

Akciğer sertleşmesi nedeniyle yaklaşık 4 yıl boyunca günün 24 saati oksijen cihazına bağlı yaşayan 41 yaşındaki Şehnaz Kanat, geçirdiği akciğer nakli operasyonuyla sağlığına kavuştu. Kanat, “Son bir ay ise ameliyat olacağım güne kadar cihaza bağlıydım. Mayıs ayında müthiş bir haber geldi. 12,5 saat süren bir ameliyat sürecinden sonra rahat nefes almaya başladım” dedi.

Marmaris depremi sonrası gündeme geldi: Panikatak ölüme götürür mü?

Marmaris depremi sonrası gündeme geldi: Panikatak ölüme götürür mü?